divendres, 25 de maig del 2007

L'efecte polític de la futura autovia

Article que apareix al Diari de Tarragona, divendres, 25 de maig de 2007

"La campanya electoral s'iniciava a Valls amb una victòria gairebé cantada per a la candidata de CiU, Dolors Batalla. Però la irrupció de la Plataforma de la Vall del Francolí ha incomodat les files convergents, pels efectes que pot provocar en les urnes.

per Gemma Casalé

Fa tot just quatre anys, la candidata Dolors Batalla (CiU) aconseguia tancar amb èxit una campanya electoral en la que es presentava a la ciutadania en substitució de Carles Magrinyà, durant anys victoriós a les urnes, però incapaç de rubricar acords de govern amb la resta de partits polítics. Batalla, en canvi, guanyava i podia governar. Iniciava l'era del canvi després de més de vint anys de governs d'esquerres, i entre els ciutadans esperançats en la seva acció de govern hi havia els afectats per el traçat oest de la carretera. L'autovia -un projecte de 1999- aleshores també havia esdevingut un element important a l'hora de fer decantar la balança electoral.

A punt d'esgotar aquesta legislatura, l'autovia continua sumant i restant vots. Els de la Plataforma de la Vall del Francolí, després de no obtenir un canvi de traçat, ara demanen públicament que els afectats no votin CiU, ERC ni el PSC. I advoquen per donar el recolzament a la CUP, amb qui sempre han coincidit a l'hora de defensar els criteris mediambientals contra l'obra. O a Iniciativa per Catalunya, donat que ha estat l'únic partit polític que s'ha mullat, fins i tot al Congrés, per aconseguir la paralització de l'obra ique treballa per aconseguir entrar a la Casa de la Vila.

En un segon pla hi ha la Plataforma per Catalunya, que irromp a Valls per primer cop en unes municipals i que amb l'efecte autovia, posicionant-se contra l'actual traçat, vol aconseguir esgarrapar uns vots que podrien fer mal al Partit Popular, amb Francesc Caballero al capdavant."

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Las últimas noticias sobre Ciutadans:

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

La Infinita Corrupción contada desde dentro. No te Pierdas el magnífico culebrón creado por un narcisita llamado Albert Rivera:

EL BLOG DEL CIUDADANO UBÚ.

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

El Blog del Ciudadano Ubú

Anònim ha dit...

La superficialitat i innexactitud compulsiva de la Gemma Casalé esdevé realitat a l'hora d'escriure els seus articles periodístics. S'està lluitant per a aconseguir una moratòria que ens permeti decidir què volem ser quan siguem grans; ni oest ni est. Algun dia aplicaràs el concepte de periodisme d'investigació amb rigor?